Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Samma trygghet och fri service

Samma trygghet och fri service

När det gäller service och underhåll är skillnaderna mellan elbilen Solterra och en Subaru med boxermotor minimala. Som Subaru-tekniker handlar det förstås om en rad nya rutiner och kunskaper. Som ägare är det egentligen bara en enda sak du behöver tänka till lite extra om – domkraften.

Sjöräddarna Christian Björses och retreivern Bruse i fören på Rescue Hans Carlsson i Västerås.

Sjöräddningshunden Bruse hittar nödställda människor fort

Hundföraren Christian Björses sitter på ett knä med en arm runt sjöräddningshunden Bruse och ger honom ett par uppskattade klappar på skuldran.
-Vi är ett team som jobbar tillsammans, säger Christian. Hunden markerar det som människor inte ser och på så sätt kan vi hitta försvunna människor snabbt.
Christian Björses och sjöräddningshunden Bruse. Att arbeta är det bästa Bruse vet. Trots att h

Tre trick som får däcken att hålla längre.

Tre trick som får däcken att hålla längre.

Däck är så mycket mer än något runt och svart längst ner på bilen. De är din enda direkta kontakt med vägen. Därför är de därför nogrannt utvalda för att din Subaru ska prestera optimalt med maximal säkerhet i alla situationer. Oavsett biltyp och modell finns några kända knep som optimerar däckens livslängd. Med en elbil som nya Subaru Solterra får de ännu större betydelse för prestanda såväl som

Mot äventyret med hunden trygg och säker i bilen

Mot äventyret med hunden trygg och säker i bilen

Övergången mellan årstider har en särskild lockelse på både människa och hund. När naturen skiftar dräkt ger det extra energi och glädje till promenaden och träningen. Det såklart även om att ta sig dit och hem igen, ofta med bil. Här ger försäkringsbolaget If råd om hundsäkerhet i bil för en mer njutbar naturupplevelse när sommaren går över till höst och vinter.
Höst, vinter, vår eller sommar.

Den första serietillverkade Subarun med fyrhjulsdrift var Subaru Leone 1400 4WD. BIlen som 1972 kom att bilda norm för framtidens fyrhjulsdrivna personbilar och blev en global exportsuccé för Subaru.

50 år med fyrhjulsdrift


För 50 år sedan tog Subaru det första steget på väg mot att bli världens största tillverkare av fyrhjulsdrivna bilar. Subaru Leone 4WD var först i sitt slag. En praktisk och smidig kombi med personbilskomfort som tog sig fram där endast renodlade terrängfordon tidigare kunde. Den första av 20 miljoner Subaru med fyrhjulsdrift.
Året var 1972. Subaru kunde stolt lansera en serieproducerad lös

Foto: Anna Mircea, Unsplash.

Krockkudden skulle inte lösa ut

En mörk höstkväll utanför Örnsköldsvik krockade Christer Jonsson med en älg. Hans Subaru Outback skyddade både honom och hunden för skada, men när lugnet åter lagt sig noterade Christer att ingen av bilens krockkuddar hade löst ut.
Men hur är det egentligen? Borde inte en airbag lösa ut i samband med en älgolycka? Inte nödvändigtvis. Subarus tekniker och trafiksäkerhetsforskaren Jan Wenäll på V

Första Subarun i Sverige

Första Subarun i Sverige

Med första generationen Leone gjorde Subaru sin första globala exportsuccé. Det tack vare den unika position Subaru hade genom hela 1970-talet, som enda tillverkare av en praktisk, pålitlig och prisvärd personbil med fyrhjulsdrift. Framgångarna fortsatte med andra generationen Leone som 1982 blev den den första Subarun att säljas i Sverige under namnet 1800 4WD.
En helt vanlig mellanklasskombi

Text: Johan Ringshagen Foto: Rasmus Kristoffersson, Subaru

Att börja livet med elbil

Är du nyfiken på Subaru Solterra men osäker på hur livet som elbilist fungerar?
Då kommer följande text att förklara grunderna som gör livet med elbil enkelt, ekonomiskt och väldigt komfortabelt. Egentligen skiljer det sig inte så mycket från hur vi redan lever med mobiltelefon.
Att köra elbil till vardags är ett smart sätt att lösa vardagens transportbehov. Bilen är tyst och komfortabel. De

Plåstra rutan snabbt och spara pengar

Plåstra rutan snabbt och spara pengar


Med öppna vägar och fler utflykter ökar risken för att komma hem med stenskott. Subaru Försäkring ger dig tips om hur du kan agera för att spara tid, miljö och en hel del pengar om du skulle drabbas. Det handlar sådant man kan göra för att undvika stenskott. Skulle du ändå drabbas och få ett stenskott i vindrutan gäller det att så snabbt som möjligt sätta på ett stenskottsplåster.
Säkerhet

25 år med Forester

25 år med Forester


Med en äventyrlig utstrålning och kapabel att tryggt och säkert ta sig till mål långt bortom vägens slut var Subaru Forester något av en pionjär för en kategori av bil som med tiden har kommit att utgöra måttstock och norm för en modern familjebil: Den kompakta Crossover-Suven.
Nu har den moderna ikonen firat 25 år med en rejäl ansiktslyftning, ytterligare förbättrad framkomlighet och ännu

Solterra. 100 procent Subaru. 100 procent elbil.

Solterra. 100 procent Subaru. 100 procent elbil.

Den är en helt ny Subaru, med alla egenskaper och kvaliteter som traditionellt förväntas av vilken ny Subaru som helst. Kompromisslöst säker, förtroendeingivande att köra och byggd för att tåla tuffa tag i många år. En bil som tar dig hela vägen till äventyret och tryggt hem. I alla väder! Som en Subaru alltid har gjort. Den enda skillnaden är att Solterra är eldriven.
Mot slutet av sommaren 20

God Jul önskar vi på Subaru Nordic

God Jul

I kön kan tomten känna sig säker - även om trafiken är tajt.
Så länge som bilen bakom är standardutrustad med Eyesight.

Visa mer